De basis van websites bouwen

Als je geïnteresseerd bent in het laten bouwen van een website, en alles wat daarbij hoort, komt er veel op je af. Het weten wat de basis is van een website is een must voordat je begint, dus vertellen we hier van alles wat je moet weten over het laten bouwen van  je website.

Domeinnaam

Voordat je iets anders doet, moet je eerst een domeinnaam voor je website kiezen.

Je domeinnaam is hoe je website online bekend zal staan. Bijvoorbeeld, in de URL https://www.marcelbinken.nl is de domeinnaam marcelbinken.nl. Je kunt er voor kiezen om he bedrijfsnaam als domein te nemen, maar je kunt je website uiteraard ook onder een totaal ander domein laten bouwen. Als je een schoenenzaak hebt zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor ikwilmooieschoenen.nl. Je kan uiteraard meerdere domeinen laten registreren. Dat kan ook slim zijn. Je moet er niet aan denken wanneer jouw site www.mooieschoenen.nl heet een ander www.mooie-schoenen.nl pakt. Uiteraard zijn veel populaire domeinnamen al lang geregistreerd door anderen. In sommige gevallen zul je dus moeten speuren en creatief moeten zijn.

Zorg er voor domeinnaam uniek is, maar ook relevant voor je bedrijf en merk. Er zijn veel populaire domeinregistratieproviders die je kunnen helpen controleren of de domeinnaam die je wilt kopen beschikbaar is.

Een domeinnaam moet in lijn blijven met je merk, maar ook eenvoudig te typen, kort en to-the-point, gebruik makend van zoekwoorden en vrij zijn van streepjes en overtollige tekens. We helpen je graag met de keuze in domeinnamen.

 

De keuze voor een webhost

Zodra we een domeinnaam hebben gekozen, kiezen we voor een webhost. Websitehosting is een dienst waarmee we de website op internet kunnen plaatsen. Er zijn veel soorten webhosts om uit te kiezen, dus het hangt af van je behoeften en de omvang van je bedrijf. Vele webhosters bieden ook speciale WordPress Hosting. Wij helpen je de juiste hosting te kiezen.

 

Het opzetten van een website

De basis van een moderne website is het CMS? Wat is dat? Contentmanagementsystemen zijn applicaties die je in staat stellen om verschillende soorten webcontent op één plek te beheren. Dit kan alles zijn, van de weergavetekst, afbeeldingen, video’s, artikelen, en meer, die je website zal bevatten. Je hebt geen uitgebreide technische vaardigheden nodig, zoals het vermogen om te coderen, om een CMS te gebruiken. En contentmanagementsystemen zijn geweldig als het gaat om samenwerking, omdat meerdere gebruikers kunnen inloggen en bijdragen aan het bewerken van bestaande inhoud.  Het kiezen van het juiste CMS voor je website is belangrijk. Wij bouwen nagenoeg alle websites in het CMS WordPress. Wil je meer weten over een CMS en WordPress klik dan hier.

 

Wel of geen webbureau inhuren?

Als je ons dit vraagt zeggen we natuurlijk volmondig: JA! Maar als je een beetje digitaal wereldwijs bent kun je een eenvoudige website ook zelf bouwen. Maar een dergelijke site wordt natuurlijk nooit zo goed als wanneer je een webbureau kiest. Logisch toch? Als je een goede thuiskok bent, ben je nog geen sterrenchef. Webbureaus brengen veel ervaring en expertise mee, hebben vaak honderden sites gebouwd en de webbouwers hebben vele opleidingen gevolgd.

Uiteraard heeft iedereen wel een handige neef of een buurman ‘die het ook kan’.  Dat argument horen we vaak. Maar als we dat horen is het net of je tegen een autocoureur zegt dat je iemand kent die ook kan auto rijden. Wanneer je serieus je bedrijf online optimaal wilt presenteren dan huur je een professional in. En wij helpen je graag aan een website die helemaal bij jou en jouw bedrijf past.

De start van jouw website. Wat is webdesign precies?
Brainstormen onder het genot van een kopje koffie?
Direct contact